Health

Seegene flyger 1,7 miljoner COVID-19-tester till Israel som kämpar med omikronvarianten med charterplan

  • Den 29 December, Seegene levererar Allplex™ SARS-CoV-2 masteranalyser som kan detektera omikronvarianten i det primära screeningstadiet
  • Tidigare denna månad har företaget hyrt in ett privatplan för att leverera 2,8 miljoner COVID-19 diagnostiska tester till europeiska länder, inklusive Italien, Spanien, Belgien, Tjeckien och Litauen

SEOUL, Sydkorea, 7 januari, 2022 /PRNewswire/ – Seegene Inc.  (KQ 096530), Sydkoreas ledande företag inom molekylär diagnostik, tillkännagav idag att man kommer att leverera COVID-19-testreagenser med ett privatplan till Israel som har akut brist på grund av omikronvarianten. Totalt 1,7 miljoner Allplex™ SARS-CoV-2 masteranalyser och tillhörande förbrukningsartiklar kommer att skickas den 29 december.

Seegenes Allplex™ SARS-CoV-2 masteranalyser kan avgöra om en person är infekterad med SARS-CoV-2-viruset och om han/hon har infekterats med omikronvarianten. Den riktar in sig på fyra gener (E, RdRP, n och s), tillsammans med fem mutationer: HV69/70-radering deletion, Y144-radering deletion, E484K, N501Y, P681H. Bland dessa signalerar HV69/70, N501Y och P681H närvaro av omikron, baserat på de varianter som cirkulerar just nu. Enligt klinisk forskning i ett sydafrikanskt laboratorium matchade testresultaten med hjälp av Allplex™ SARS-CoV-2 masteranalys 100 % med resultaten från ytterligare sekvensering, vilket bekräftar att testet exakt väldigt precist kan upptäcka omikron.

Detta är den andra nödsändning till Israel. Den första var i april 2020. Den här gången hyrdes planet av Seegenes israeliska partner HY Laboratories, för att stödja landets efterfrågan.

Den 19 december anlitade företaget också ett privatflygplan för att leverera 2,8 miljoner COVID-19-tester till europeiska länder, däribland Italien, Spanien, Belgien, Tjeckien och Litauen, eftersom antalet nya infektioner har ökat på grund av den snabbt spridande omikronvarianten.

“Efterfrågan på tester har ökat dramatiskt efter uppkomsten och den snabba spridningen av omikronvarianten”, säger dr. Jong-Yoon Chun, Seegenes grundare och VD. “Även om kostnaderna och ansträngningarna för charterplanen kan verka extrema, anser vi att det är både en prioritet och vårt ansvar att stödja den globala kampen mot pandemin. Vi hoppas att vi kan vara till hjälp för alla dessa länder.”

Seegene Inc.
Jessica Park 
P: +82-2-2240-0
E: [email protected]

 Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1357790/Seegene_logo_Logo.jpg

SOURCE Seegene Inc.


Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button